Hszü Mingtang, Xu Mingtang, Csung Jüan Csikung (Zhong Yuan Qigong, Chikung, Dzsun, Juan, chi, csi, kung, csi kung, qi gong, chi kung)
  Hszü Mingtang

A tanfolyamok és a közös gyakorlások időpontjai:A Csung Jüan Csikung nagymestere, nemzetközileg elismert tanító és gyógyító

Xu Mingtang a Csung Jüan Csikung, (Zhong Yuan Qigong) nagymestere, nemzetközileg elismert tanító és gyógyító.
Hszü Mingtang"A csikung az élet egyszerű tudománya"
Hszü Mingtang


Hszü Mingtang (Xu Mingtang) 1963-ban született a kínai Henan tartományban egy harcművészeiről és orvosairól jól ismert családban. Folytatta ősei hagyományát, gyermekkorától kezdve kínai orvoslást és harcművészetet tanult.

Mingtang már hét éves korától kezdve dolgozott az édesapja által vezetett kórházban, ahol édesapja szoros felügyelete mellett már diagnosztizált betegeket. Édesapja összevetette Mingtang látóképességét a nyugati diagnosztikai módszerekkel, és megállapította, hogy az állapotfelmérésének pontossága nem marad el azoktól. Mingtang olyan pontosan tudott "letapogatni" és diagnosztizálni, hogy tizennégy éves korától kezdve már önállóan vizsgálta a betegeket.

Két évvel később elhagyta otthonát, hogy számítástechnikát tanuljon a jó nevű Xian Jiaoda Egyetemen. A tanulmányai alatt is folytatta a páciensek vizsgálatát és kezelését.

Tanulmányai végeztével visszatért Henan tartományba és intenzív gyakorlatokba fogott azokon a helyeken, amelyek híresek gyógyító erejükről: Longmen Barlangok, Fehér Ló Templom, Felhő és Köd Hegység Temploma és Shaolin Kolostor.

Shaolin-ban egyik őse, Kimnara herceg a kolostor szabályainak őrzője volt századokkal ezelőtt. Mingtang a mai napig is betartja ezeket az szabályokat. Kimnara herceg és a család tiszteletére állít emléket a kolostor egyik szentélye.

Mingtang ezután néhány évvel visszatért az egyetemre, hogy a számítástechnika területén tudományos fokozatot szerezzen. Ezt követően a Kínai Tudományos Akadémia Szoftware Laboratóriumának lett vezető mérnöke és projektigazgatója.

Mindezek mellett folytatta a Csung Jüan Csikung gyakorlását és intzenzíven foglalkozott a gyógyítás energetikai alapjaival. 1988-ban megalapította a Kínai Csung Jüan Egyesületet. Egy évvel később az Emberi Rejtett Képességek Kínai Kutatóintézetének lett professzora.

1991-ben, mestere tanácsára, Mingtang úgy döntött, hogy teljesen a Csung Jüan Csikungnak szenteli magát. Elhagyta állását Kínában, és Oroszországban kezdett el tanítani. Néhány éven belül a teljes korábbi Szovjetunió és Közép-Kelet Európa területén tanított és szerzett ismertséget.

Tanítványainak és kezelt betegeinek száma exponenciálisan nőtt. A következő 10 év során Mingtang megalapította a Kijevi Hagyományos Kínai Orvoslás Klinikáját és az Ukrán Tudományos Akadémia keretein belül működő Keleti Kultúra és Orvosi Akadémiát.

Mingtang kapcsolatban áll az Emberi Agy Kutató Intézettel és a Moszkvai Egyetemmel.

A két kötetből álló könyve, a Belépés a saját univerzumunkba: Csung Jüan Csikung először oroszul jelent meg. Azóta lefordították már héberre, németre és a cseh fordítás is hamarosan kész lesz.

Kínában Mingtang professzor a Pekingi Kínai Orvos Egyetem Kínai és Nyugati Orvoslás Közös Kórházának, valamint a Pekingi Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetem mellett működő Nemzetközi Orvosi Qigong Társaság elnökségi tagja és konzultánsa.

Napjainkban Mingtang aktívan dolgozik a Csung Jüan Csikung fejlesztésén. Világszerte tanít, gyógyít, Seattle körzetében, Ukrajnában, Oroszországban gyógyító és oktató központokat hozott létre.

Hszü Mingtangot 2006-ban előadóként meghívták a Finom Energiák és Energia Gyógyítás Tanulmányozása Nemzetközi Társaság (ISSSEEM) kongresszusára. A kongresszuson adta elő a legfrissebb kutatási eredményét, a rákot okozó "bio life" (a vírosoknál kisebb entitások) létezéséről, feladva a leckét a tudósoknak, hogy tudományos eszközökkel is bizonyítsák a ezek létezését. A beszéde az ISSSEM journal17. évfolyam 1. számában jelent meg (innen tölthető le).

2006-ban Hszü Mingtang létrehozta a Kundawell Orvostani Kutató Intézetet Peking központjában. A Kundawell intézet személyre szabott gyógyítási programot (személyes kutatás) kínál, elsősorban azoknak, akiknek betegségükre "jelenleg nincs ismert gyógymód". Az intézet a gyógyító tevékenység mellett a hagyományos kínai gyógyászat két évtől négy évig terjedő kurzusokba történő magas színtű képzését is végzi. Az oktatás hangsúlyt fektet a szokásos egyetemi jellegű képzés mellett a képterápia (a Csung Jüan Csikung gyógyító része) gyakorlati elsajátítására is.

2007 júniusában Tom Lantos és Dennis Kucinich az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának tagjai, meghívták ( a meghívó innen tölthető le) Hszü Mingtangot és Michio Kushit , a Kongresszus Alternatív Orvoslás Bizottságának az "Életet meghosszabbító alternatív orvoslás" címmel tartott kerekasztal beszélgetésére.

Kezdőoldal| Mi a csikung| Csung Jüan Csikung| A Csung Jüan Csikung Nagymestere| Tanfolyam tematika| Tudnivalók a tanfolyamról |Csikung és agykontroll| Csikung és jóga| Csikung és más meditációs módszerek| Energiagyógyítás| Állapotfelmérés| Kezelés| Kezelés után| Csung Jüan Csikung linkek| Kínai nevek átírása
Tanfolyam időpontok|