Csung Jüan Csikung alternatív terápia, gyógyítás (Zhong Yuan Qigong, Chikung), csi kung, qi gong, chi kung, hagyományos kínai gyógyászat, bioenergia,
  A kezelés.

A tanfolyamok és a közös gyakorlások időpontjai:csikung alternatív terápia, energiagyógyítás qigong, csi kung, qi gong, chi kung, hagyományos kínai gyógyítás

A gyógyító csikungot alkalmazó kezelő hosszú gyakorlás során tette érzékennyé a kezét. Ennek segítségével képes az energetikai elváltozás finom érzékelésére, valamint a megfelelő mennyiségű és minőségű csi (energia) átadására.

A kezelő az állapotfelmérésre alapozva helyreállítja a csi megfelelő áramlását a testen belül és a szervek között. A többlet csit elveszi, és csit ad oda,ahova szükséges, valamint helyreállítja az egyensúly állapotát.

A kezelő egyben felerősíti a meggyengült vagy "alvó" energiarendszert, felébreszti a csi központokat, megnyitja a csi csatornákat, és ezáltal helyreállítja a veleszületett öngyógyító rendszert.

Mivel a kezelés aktiválja a szervezet öngyógyító rendszerét, ezért igen fontos, hogy a beteg is együttműködjön a kezelővel, részt vegyen a gyógyítás folyamatában. Néhány beteg egyszerű "házi feladatot" kap. Ezek elvégzése meggyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A gyógyulás folyamata sok tényezőtől függ. Az egyik tényező a beteg hozzáállása. Sok ember elfogadja a felelősségét a saját gyógyulásában, sok nem. A gyógyulás attól is függ, hogy a betegség krónikus vagy akut, milyen erős a beteg immunrendszere, de meghatározza a beteg kora, eddigi betegségei és az is, hogy a családi környezet milyen mértékben támogatja a gyógyulást. Általában a beteg hozzáállása a legfontosabb tényező a saját felépülésében, fontosabb, mint a betegség súlyossága vagy időtartama.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a betegek, akik nem akarnak meggyógyulni, nem követik az instrukciókat, nem hajlandóak változtatni a gondolkodásmódjukon, káros szokásaikon, azok nem mutatnak kellő javulást. Senki sem garantálhat teljes felépülést, mindig saját döntésünk határozza meg az eredményt.

Mivel az emberi lény mindhárom dimenziója (fizikai test, energia, információs rendszer) összefügg egymással, ezért a gyógyulás érdekében mindhárom dimenzióban helyre kell állítani az egyensúlyt. Az érzelmek kapcsolódhatnak fizikai betegségekhez. A beteg fokozott érzelmi intenzitást érezhet a gyógyítás folyamán, ez nem rendellenes folyamat. Néhány kezelés után a fájdalom felerősödhet, több, régebben tapasztalt tünet rövid időre visszatérhet, mielőbb jobban lennénk.

Ha az energetikai eltérés még nem változtatta meg a fizika testünket vagy az információs rendszerünket, akkor akár egy kezelés is megoldhatja a problémát. Ha a többletenergia, az energiahiány vagy a rossz információ már megváltoztatta a fizikai testünket, akkor több kezelésre lesz szükség.

A kezeléssorozat általában 12-14, egymást követő napokon történik. A kezelések kihagyása csökkenti a gyógyulási esélyt vagy növeli a gyógyulási időt. A betegségtől függően egy kezelés 30 perc vagy több mint 1 óra időtartamú is lehet.

A kezeléssorozat alatt javasoljuk, hogy jegyezzen fel minden változást ami az állapotában bekövetkezett. Ez egyben Önt is emlékezteti a gyógyulás folyamatára.

Ha kezelés folyamán valamilyen problémát tapasztal, vagy valamilyen változás miatt bizonytalanságot érez, akkor hívja fel a kezelőt telefonon!

Sok hatékony gyógyító elmélet és forma létezik. Ha kezelés alatt másféle módszert is választ, akkor előtte konzultáljon a kezelővel, hogy a kétféle kezelés összefér-e egymással.

Kezdőoldal| Mi a csikung| Csung Jüan Csikung| A Csung Jüan Csikung Nagymestere| Tanfolyam tematika| Tudnivalók a tanfolyamról |Csikung és agykontroll| Csikung és jóga| Csikung és más meditációs módszerek| Energiagyógyítás| Állapotfelmérés| Kezelés| Kezelés után| Csung Jüan Csikung linkek| Kínai nevek átírása
Tanfolyam időpontok|